Lunsjen er servert!

21. desember 2021

De sørger for at ingen går sultne hjem etter endt arbeidsdag i Apotekergata, der lunsjen har blitt et høydepunkt for mange. Møt duoen som bokstavelig talt holder koken på Publicis-kjøkkenet.

Det er ikke bare-bare å diske opp mat til Publicis-husets kresne ganer, men det er en utfordring Magnus Sundin (43) og Jeffry Apego (37) tar på strak arm. Daglig byr de på fersk frokost og smakfull lunsj til kollegaene i Apotekergata.

– Det varierer litt hvor mange som kommer på kontoret hver dag. Vi ser raskt fra morgenen av hvilket antall vi skal beregne mat til og på den måten blir det nesten null svinn. Dette er noe vi jobber hardt for å etterstrebe. Vi går heller tom for mat enn å sitte igjen med for mye, sier Magnus som er på plass hver morgen klokka seks for å sette brøddeig.

– Siden jeg startet her i januar har antallet som spiser frokost økt betraktelig. Det er veldig hyggelig, legger han til.

Tidligere jobbet duoen for samme kantinefirma, og nå som de er gjenforent på Publicis-kjøkkenet, står de fritt til å sette ukesmenyen og fordele oppgaver seg imellom.

– Nå som Jeffry er på plass lager vi maten fra bunnen av hver eneste dag – både brød og kaker er hjemmelaget. Det at vi er to gir også mer rom for å lage temauker, eventer og annet gøy.

Magnus og Jeffry setter i tillegg stor pris på det sosiale miljøet på Publicis-huset:

– Jeg liker at folk kommer bort og slår av en prat, sier Jeffry.

Liker å overraske

– Vi prøver å være gode på å variere hva vi serverer, sier Magnus. Alt fra nordisk til asiatisk, samtidig som vi alltid skal ha en god salatbuffet.

Duoen håper på å at de setter sin signatur på husets lunsj:

– Det er gøy å sjokkere litt innimellom. Husmannskost trenger ikke være så tradisjonelt, vi gjør gjerne en slags fushion på velkjente retter. Garnityrene som hører til er ofte mektige, så det er viktig å finne en balanse.

– Det er tross alt lunsj! sier Magnus og legger til at det ikke kun handler om hva du spiser, men hvordan.

I juli var det nok flere av husets ansatte som fikk seg en liten overraskelse da det ble servert ribbe og julebrus – halvveis til jul.

– Det er en tradisjon jeg har tatt med meg fra tidligere arbeidsplass: «Halvårsjul», kaller jeg det, smiler Magnus.

Ellers har kokkene en oppfordring til sine kollegaer:

– Husk at det bare er å komme med ønsker. Det setter vi pris på!

Jeffry!

følg oss!

Magnus!

Jeffry!

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER