Flyte – Du er ikke en fisk
Norge har verdens nest lengste kystlinje, og hvert år er det nesten like mange som drukner som dør i trafikken. Likevel fantes det ingen nullvisjon for drukning, slik det gjør i trafikken. Helt til Flyte og Publicis lanserte kampanjen “Du er ikke en fisk” sommeren 2023.
I løpet av få måneder har vi:
- Fått mer enn 100 medieoppslag om kurset over hele landet
- Profilert eldrerådsledere i aviser, TV og radio
- Senket terskelen for at deltakerne kontakter media senere
- Produsert inspirasjonsfilmer som viser at seniorer er ressurser
Eldreråd gir viktige innspill til folkevalgte
Eldre er underrepresentert i folkevalgte organer, og derfor har alle kommuner og fylkeskommuner eldreråd for å sikre at synspunktene til de eldre blir hørt. Nå har eldrerådene blitt kurset i temaer som aldersvennlig utvikling og hvordan eldrerådene kan bidra i sin kommune.
For å lykkes med å være både en lyttepost og et talerør for den eldre befolkningen, må eldrerådet ha god kontakt med seniorene i sin kommune. Det er ikke så enkelt å finne ut av hvem som sitter i eldrerådet og hvordan man kan kontakte de dersom man har noe på hjertet. På Eldrerådskurset har eldrerådet lært om hvordan de kan bli mer synlige for seniorene i sin kommune.
Kilde: Faksimiler
Mediesakene har gitt bedre synlighet
Vi har økt synligheten til eldrerådene ved å få oppmerksomhet om kurset i lokalmedia. Det finnes mer enn 200 lokalaviser i Norge, lokalmedia har en sterk posisjon og er en viktig kilde til nyheter og informasjon. I følge Kantar leser 79 % av befolkingen minst én avis digitalt eller på papir daglig. Ved at eldrerådet er synlig i sin lokalavis, legger både seniorer og politikere merke til eldrerådet.
Vi reiste Norge rundt for å delta på kursene og løfte frem den viktige jobben som eldrerådene gjør lokalt. Vi har intervjuet eldrerådsmedlemmer og -ledere om kurset og aldersvennlig utvikling lokalt, samt hjulpet til med intervjuer i media. Det har vært viktig å fortelle positive historier om seniorer som ressurser, og at mange ønsker å bruke pensjonisttilværelsen på å engasjere seg lokalt. Eldrerådsmedlemmene har mye erfaring fra et levd liv. Noen er tidligere politikere som ønsker å gjøre comeback i politikken og andre er lærere, ingeniører, direktører og sykepleiere. Deres personlige historier viser at seniorer har mye å bidra.
Vi inviterte lokalpolitikere og ordførere til kursene for å dele sine erfaringer med eldrerådene. Arbeidet har resultert i over 100 mediesaker i aviser, TV og radio; på bokmål, nynorsk og samisk. Eldrerådsmedlemmene har blitt inspirert til å kontakte media selv, og blitt tryggere på å snakke med journalister.
Hør eldrerådet på Nesodden fortelle om eldrebenken
På kurset har deltakerne lært av og blitt kjent med hverandre. De har blitt inspirert til å foreslå og sette i gang med ulike tiltak og aktiviteter i sin kommune. For å inspirere andre til å tenke på seniorer som en ressurs, har vi laget noen inspirasjonsfilmer.
Her forteller eldrerådet på Nesodden om eldrebenken de har laget:
Klassevenner hjelper til på skolen
Rektor Hans Christian Nystad på Framnes skole i Sandefjord mener at seniorer er en ressurs. Derfor startet han med klassevenner på skolen, som er pensjonister som hjelper til på skolen. Hør om hvorfor dette er vinn-vinn for alle parter her:
– Det har vært viktig for oss å få oppmerksomhet om Eldrerådskurset i media. Vi opplever at eldrerådene har fått et løft denne våren, og at positive mediesaker gir synlighet, stolthet og motivasjon for å fortsette det gode arbeidet som gjøres rundt om i Norge.
– Wenche Halsen, leder, Senteret for et aldersvennlig Norge.
HER FINNER DU OSS
Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo
(+47) 906 34 400
hei@publicis.no
Org nr: 985 087 776 MVA
FØLG OSS I SOSIALE MEDIER
HER FINNER DU OSS
Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo
(+47) 906 34 400
hei@publicis.no
Org nr: 985 087 776 MVA
FØLG OSS I SOSIALE MEDIER